Evenimentul „Marea Dictare!”, organizat și la Iași de Ziua Limbii Române

  • 24 August 2023 13:21
Evenimentul „Marea Dictare!”, organizat și la Iași de Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române va fi celebrată la Iași printr-un eveniment cu totul special, „Marea Dictare!”, care se va desfășura joi, 31 august, începând cu ora 10,00, în Parcul Expoziției din Copou, relatează Agerpres.

La dictarea în aer liber sunt așteptate să participe un număr cât mai mare de persoane, indiferent că sunt locuitori al județului Iași sau doar în trecere prin municipiul reședință, scrie G4Media.

Potrivit organizatorilor, participarea este gratuită, dar este obligatoriu să completați formularul de înscriere disponibil online la următorul link: https://tinyurl.com/MareaDictare, numărul de locuri fiind limitat.

„Dictarea va cuprinde trei fragmente a câte două paragrafe, maximum 3000 de semne, din operele scriitorilor Marin Preda, Ion Creangă și Ion Neculce. Materialele necesare vor fi puse la dispoziție. Participanții cu cele mai bune rezultate vor fi răsplătiți cu premii oferite de Librăria Cărturești. Vor fi acordate și câteva premii speciale surpriză. Toți cei înscriși și prezenți la evenimentul din 31 august vor primi diplomă de participare. Vârsta minimă recomandată pentru participare este de 10 ani, dar îi primim cu drag pe toți cei care vor să-și testeze abilitățile de scriere după dictare și să-și verifice cunoștințele gramaticale și de ortografie. Vă așteptăm în număr cât mai mare să participați la acest eveniment organizat de Ziua Limbii Române, pentru a celebra frumusețea, bogăția și importanța limbii române, care reprezintă identitatea noastră ca popor”, declarat, pentru Agerpres, șefa Serviciului Proiecte și Programe Culturale din cadrul Bibliotecii Județene „Gh Asachi”, Mihaela Morariu.

Din juriu vor face parte Constantin Dram, prof.univ.dr la Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, lect. univ. dr. Livia Iacob, de la Facultatea de Litere de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, și scriitorul Marius Chelaru, membru al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,12 m/s
Sat
15
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău