Evenimente dedicate zilei de 9 mai, organizate astăzi în R. Moldova

  • 09 Mai 2023 08:10
Evenimente dedicate zilei de 9 mai, organizate astăzi în R. Moldova

Evenimente dedicate zilei de 9 mai, când sunt comemorați ostașii căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, sunt organizate astăzi în R. Moldova.

La Complexul memorial „Eternitate” din Chișinău au loc la această oră (8.00) depuneri de flori, la care participa președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, prim-ministrul Dorin Recean, alți înalți demnitari de stat.

Toto astăzi în centrul Chișinăului va avea loc marșul „Regimentul nemuritor”, organizat tradițional de partidele proruse. Primăria a anunțat că va oferi transport gratuit pentru participanții la acest eveniment, iar Partidul Șor și-a invitat susținătorii la acest marș. Totodată, liderul PSRM Igor Dodon a scris într-un mesaj pe Facebook că astăzi va purta panglica Sf. Gheorghe care este interzisă în R. Moldova, ca simbol al agresiunii ruse în Ucraina.

La fel ca anul trecut, persoanele care vor confecționa, comercializa și purta panglica bicoloră negru-oranj și simbolurile „V” și „Z” vor fi amendate, a atenționat poliția încă de săptămâna trecută. Șefului Inspectorului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a amintit că aceste simboluri au fost interzise ca elemente ale războiului de agresiune al Rusiei în Ucraina. Pentru persoanele fizice amenda este până la 9 mii de lei, iar pentru  personale cu funcții de răspundere - până la 18 mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău