Evenimente culturale la Chișinău, sub patronajul președintelui României Klaus Iohannis

  • 09 Mai 2022 16:32
Evenimente culturale la Chișinău, sub patronajul președintelui României Klaus Iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a acordat, de Ziua Europei, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale care se vor desfășura în cursul anului 2022 la Chișinău. Este vorba despre Salonul de carte Bookfest și Reuniunea Teatrelor Naționale Românești.

Cele două evenimente marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură și aspirații europene dintre România și Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale de la București, citat de DIGI24.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022, care se va desfășura în perioada 31 august-4 septembrie, este un eveniment de promovare a lecturii și a cărții românești în Republica Moldova, organizat de Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea de Stat Moldova din Chișinău.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a, care se va desfășura în perioada 15-25 septembrie, este un eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

Aceste două evenimente se bucură, de asemenea, de Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, potrivit comunicatului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
4,96
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Mon
8
Tue
8
Wed
8
Thu
3
Fri
2
Arhivă Radio Chișinău