Evenimente cu ocazia împlinirii a 127 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

  • 15 Iunie 2016 15:27
Evenimente cu ocazia împlinirii a 127 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu

Mai multe acțiuni de comemorare a poetului național Mihai Eminescu au loc miercuri, 15 iunie, la Chișinău.

Deschiderea manifestărilor a avut loc în această dimineață cu depuneri de flori și un scurt program cultural, la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, din Grădina Publică “Stefan cel Mare și Sânt”. 

Ca în fiecare an în data de 15 iunie, zi în care poetul tuturor românilor a trecut în neființă, lângă bustul său din centrul Chișinăului, se adună să-l comemoreze poeți și scriitori basarabeni, dar și oameni simpli, iubitori ai operei sale.

În Basarabia și Bucovina Mihai Eminescu are o însemnătate aparte, a menționat președintele Uniunii Scriitorilor Arcadie Suceveanu.

În această după amiază în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei din Chișinău va avea loc o serată închinată poetului în care vor evolua Eugen Doga, Anatol Chiriac, Ștefan Petrache, Mariana Bulicanu.

În seara zilei la Sala cu Orgă va avea loc un concert de muzică simfonică organizat  în memoria poetului de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău în colaborare cu Ambasada României în Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău