Eveniment demn de Cartea Recordurilor - 10.000 de oameni vor citi poeme de Eminescu

  • 26 Septembrie 2018 13:15
Eveniment demn de Cartea Recordurilor - 10.000 de oameni vor citi poeme de Eminescu

Organizatorii Festivalului Internațional de Carte Transilvania (FICT), care se va desfășura în octombrie la Cluj-Napoca, și-au propus să stabilească un nou record mondial, printr-un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, în cadrul căruia 10.000 de oameni vor citi poezii scrise de Mihai Eminescu.

"Așteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în Guinness World Records (...) Cartea din care se va citi este Eminescu, "100 de poeme alese", publicată special pentru acest eveniment de Editura Școala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanților la Marea Lectură", au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Potrivit acestora, evenimentul va avea loc pe 6 octombrie, ora 10,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, iar un reprezentant al Cărții Recordurilor va asista la momentul în care Clujul ar putea obține noul titlu mondial la secțiunea "Most people in a reading relay".

Regulamentul prevede, printre altele, obligativitatea ca toți participanții să citească, pe rând, câte un fragment din aceeași carte, în mod fluent și coerent, iar pauzele dintre cititori să nu fie mai mari de 10 secunde.

"Toți participanții se întâlnesc în Piața Unirii la ora 10,00, când fiecare va primi cartea cadou și câte o brățară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT. Toți participanții vor fi numărați de către adjudecătorul Guinness World Records, precum și de către o firmă de audit independent", se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, ultimul record consemnat de Guinness World Records la această categorie a fost stabilit în anul 2015 de Library Marwadi Education Foundation din India.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău