Evaziunile fiscale ar putea fi urmărite PENAL

  • 17 Septembrie 2015 10:17
Evaziunile fiscale ar putea fi urmărite PENAL

Urmărirea penale a cazurilor de evaziune fiscală ar putea fi efectuată nu doar de organele de urmărire penală abilitate până acum. Acest drept la-ar putea obține și Serviciul Fiscal de Stat.

Ministerul Finanțelor a propus un proiect de lege care are drept scop revizuirea statutului juridic al SFS, informează IPN.

Proiectul propune abilitarea SFS cu funcția urmării penale a evaziunilor fiscale. Documentul relevă faptul că din cauza întreruperii consecutivității acțiunilor începute de către organele fiscale se tergiversează urmărirea penală a infracțiunilor  economico-financiare, se favorizează cazurile de modificare a probelor obținute, se recalifică acțiunile infractorilor și, ulterior, încetează urmărirea penale. „În scopul realizării noii atribuții de urmărire penală, se consideră oportun de a reglementa modul de activitate a unei structuri antifraudă. În această structură vor activa ofițeri de urmărire penală și ofițeri de investigații cu dreptul de a purta uniformă”, se spune în document.

Un alt punct al proiectului este numirea directorului pe criterii profesionale și pe o perioadă de timp prestabilită. În plus, SFS cere să se introducă taxe pentru livrarea informațiilor către solicitanți pentru că „numărul de solicitanți privați este destul de mare, iar Serviciul Fiscal de Stat este sustras de la exercitarea atribuțiilor de bază”.

Costurile implementării proiectului ar fi de aproximativ 900 de mii de lei: cheltuieli legate de schimbarea denumirii și pentru uniformă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău