Evadare ca în filme în Indonezia. Un traficant de droguri condamnat la moarte a fugit prin conductele de canalizare

  • 22 Septembrie 2020 09:09
Evadare ca în filme în Indonezia. Un traficant de droguri condamnat la moarte a fugit prin conductele de canalizare

Un traficant chinez de droguri condamnat la moarte în Indonezia a evadat într-un mod spectaculos săptămâna trecută, scrie CNN. Bărbatul a săpat un tunel din celulă în conductele de canalizare, a anunțat poliția locală.

Cai Changpan, cunoscut și sub numele de Cai Ji Fan, a fost închis în zona Tangerang, la periferia capitalei Jakarta, sub acuzația de contrabandă cu metamfetamină. Săptămâna trecută, el a scăpat săpând o gaură din celulă în țevile de canalizare și mai apoi într-un drum din afara închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Jakarta, Yusri Yunus, scrie Mediafax.

Cai plănuise această evadare de șase luni, potrivit colegului său de celulă. El a săpat gaura folosind instrumente dintr-un proiect de construcție din bucătăria închisorii, a spus Yunus.

Cai și-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcției Generale Penitenciare din Indonezia, Rika Aprianti.

Cai fusese condamnat la moarte în 2017 pentru că a traficat 135 de kilograme de metamfetamină, conform site-ului de știri indonezian detik.com. O anchetă a poliției a descoperit 70 de kilograme de metamfetamină ascunse în echipamentele de lucru.

Aceasta nu este prima evadare a lui Cai. În 2017, el a scăpat dintr-un centru de detenție al poliției din Jakarta prin spargerea unei găuri în peretele băii. După cea mai recentă evadare, polițiștii sunt în căutare sa, Cai fiind pe lista celor mai căutate persoane.

SURSA:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău