Evacuarea locuitorilor din Mariupol, amânată din cauza atacurilor trupelor ruse

  • 05 Martie 2022 13:31
Evacuarea locuitorilor din Mariupol, amânată din cauza atacurilor trupelor ruse

Evacuarea locuitorilor din Mariupol, port strategic ucrainean încercuit de forțele ruse și aliații lor, a fost amânată din cauza multiplelor încălcări ale armistițiului de către Rusia, a acuzat sâmbătă primăria orașului, conform AFP.

Evacuarea civililor, care ar fi trebuit să înceapă la sfârșitul dimineții, ''este amânată din motive de securitate'', întrucât forțele ruse ''continuă să bombardeze Mariupol și împrejurimile sale'', a precizat municipalitatea pe Telegram, potrivit Agerpres. 

Primăria a cerut civililor care s-au adunat la punctele de ieșire din oraș să se "întoarcă la adăposturi".

''Negocieri sunt în curs de desfășurare cu Rusia pentru a stabili o (încetare a focului) și a asigura crearea unui coridor umanitar'', a adăugat instituția.

Sâmbătă dimineața, Ministerul rus al Apărării anunțase că o încetare a focului va intra în vigoare de la ora 07:00 GMT pentru a permite civililor din Mariupol și Volnovaha să plece.

Autoritățile ucrainene se așteaptă ca peste 200.000 de persoane să părăsească orașul-port asediat în timpul unei încetări a focului. Estimarea a fost făcută de vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk în comentarii pentru portalul local de știri Strana, relatează DPA. În ceea ce privește orașul Volnovaha, aflat la aproximativ 80 de kilometri spre nord, ea a presupus că 15.000 de persoane vor pleca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău