Eurovision: După înfrângerea sa usturătoare, Marea Britanie dă vina pe selecția națională, nu pe Brexit

  • 24 Mai 2021 18:05
Eurovision: După înfrângerea sa usturătoare, Marea Britanie dă vina pe selecția națională, nu pe Brexit

După înfrângerea usturătoare suferită de Marea Britanie la Eurovision 2021, Guvernul de la Londra a refuzat luni să dea vina pe Brexit și a considerat că procesul național de selecție a candidaților înscriși la acest concurs muzical ar trebui să fie revizuit, informează AFP, citat AGERPRES.

Sâmbătă, cântărețul englez James Newman, care a reprezentat Marea Britanie, a încheiat pe ultimul loc competiția desfășurată în orașul olandez Rotterdam. Cântecul lui, "Enbers", este singurul titlu din concurs care nu a primit niciun punct, fapt care nu i s-a mai întâmplat decât o singură dată acestei țări, în 2003.

Întrebată de jurnaliști în legătură cu motivele aflate în spatele acestei lipse de iubire a europenilor față de concurentul britanic, ministrul pentru Comerț Internațional din Guvernul Marii Britanii, Liz Truss, a declarat că nu crede că "ar fi vorba despre o respingere" sau despre un fel de răzbunare "post-Brexit", la câteva luni după ieșirea Marii Britanii din uniunea vamală europeană și din piața unică europeană.

"Cred că există o problemă fundamentală în ceea ce privește modul în care noi ne alegem cântecele și cântăreții pentru concursul muzical Eurovision", a declarat ea pentru postul LBC.

Liz Truss a mai spus că țara ei "are nevoie de mai multă competiție pentru a găsi concurentul potrivit", în contextul în care Marea Britanie a terminat tot pe ultimul loc și la ediția din 2019 a concursului Eurovision.

Viitorii concurenți britanici "ar trebui să fie mai mult testați de către public", a adăugat ea, evocând posibilitatea organizării unor concursuri muzicale, care ar putea fi găzduite de LBC.

Grupul italian Maneskin, care a obținut sâmbătă seară primul loc la concursul Eurovision, a devenit cunoscut după ce a participat la ediția din 2017 a emisiunii-concurs "X-Factor".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău