EUROVISION 2021: Olanda se pregătește de marele concurs al muzicii europene cu restricții sanitare stricte

  • 16 Mai 2021 14:55
EUROVISION 2021: Olanda se pregătește de marele concurs al muzicii europene cu restricții sanitare stricte

Cu paietele și emoțiile de rigoare, concursul Eurovision se întoarce: obligată să anuleze ediția de anul trecut, Olanda se pregătește săptămâna aceasta de marea sărbătoare a muzicii europene, cu reprezentanta Franței printre favoriți, relatează duminică AFP.

Aproximativ 3.500 de persoane, cu obligația prezentării unui test negativ de COVID-19 și purtării măștii sanitare, vor asista la marea finală de sâmbătă 22 mai care va avea loc în orașul-port Rotterdam. În schimb, candidații vor trebuie să păstreze izolarea într-un fel de "bulă specială".
 

 

Cântăreața franceză Barbara Pravi, comparată adesea cu Edith Piaf, se află în fruntea pronosticurilor cu cântecul ei "Voila", care i-ar putea aduce Franței prima sa victorie după 44 de ani. 

Lista favoriților îi include de asemenea pe reprezentații Italiei, trupa rock Maneskin cu piesa "Zitti E Buoni'', și Maltei, tânăra cântăreața Destiny Chukunyere, de origine nigeriană, cu o piesă în engleză și cu titlul în franceză "Je me casse".


Ediția din 2020 a Eurovision a fost anulată pentru prima dată în istoria organizării acestei competiții muzicale în contextul pandemiei de COVID-19.

Grea dezamăgire pentru Olanda care a câștigat dreptul de organziare în urma victoriei obținută de "crooner-ul" său Duncan Laurence în 2019. Ediția din 2019 a fost urmărită de 182 de milioane de telespectatori.

Pentru spectatorii obișnuiți să vadă defilând o maree de drapeluri și de artiști internaționali îmbrățișându-se, ediția din 2021 va fi puțin diferită.

Deși majoritatea candidaților din cele 39 de țări vor face deplasarea la Rotterdam, alții precum cel din Austria, de exemplu, vor participa online prin înregistrări video.

Delegațiile naționale prezente vor fi supuse unor reguli sanitare stricte, precum separarea strictă a publicului și obligativitatea testării anti-COVID-19 înainte cu 48 de ore. Sala de spectacole va găzdui 3.500 de spectatori la finala de sâmbătă, și cele două semifinale de marți, 18 mai, și de joi, 20 mai, și la repetițiile generale. Această cifră reprezintă doar 20% la sută din capacitatea sa totală.

Dincolo de aceste restricții, concursul rămâne fidel propriei tradiții: un spectacol plin de culoare, cu o serie de personalități extraordinare și tensiuni naționale.

Cântăreața franceză Barbara Pravi s-a declarat "mândră și nerăbdătoare" să participe la acest concurs. Ea întruchipează speranțele Franței, care nu a mai câștigat concursul de la victoria lui Marie Myriam din 1977.

La rândul său, cântăreața malteză Destiny Chukunyere, în vârstă de 18 ani, atras atenția cu cântecul său "Je me casse" studioului Sony Music, cu care a semnat un contact în aprilie.
 

În schimb, piesa feministă "Russian Woman" a cântăreței ruse Manizha, a fost criticată de conservatorii din Rusia.
 


La rândul său, reprezentanta Ciprului, Elena Tsagrinou, a fost nevoită să se apere de criticile bisericii ortodoxe, care a considerat "satanice" versurile piesei sale, "El Diablo".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău