Eurovision 2021 | Franța, care a pierdut în fața Italiei, nu va depune plângere

  • 24 Mai 2021 13:35
Eurovision 2021 | Franța, care a pierdut în fața Italiei, nu va depune plângere

Franța, care s-a clasat pe locul al doilea la concursul Eurovision 2021, "nu are intenția de a depune o plângere", în condițiile în care trupa câștigătoare Manskin, reprezentanta Italiei, se află în mijlocul unei controverse, a declarat luni Delphine Ernotte, directoarea grupului France Télévisions, responsabil cu delegația franceză, relatează AFP.

Damiano David, solistul trupei italiene Manskin, care a câștigat cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision, se va supune unui test antidrog după un videoclip devenit viral. Filmat în timpul ceremoniei, Damiano David poate fi văzut, fără ca imaginile să fie foarte clare, într-o postură considerată de unii internauți suspectă, el părând că prizează cocaină. Solistul italian neagă aceste acuzații.

"Oricare ar fi rezultatul testului, Franța nu are intenția de a depune o plângere", a dat asigurări Delphine Ernotte. "Votul este extrem de clar în favoarea Italiei. Nu și-a furat victoria și asta contează", a mai spus ea. Fără o reclamație din partea Franței, clasamentul nu se va modifica indiferent de situație.

"Eurovision este o competiție sănătoasă, cu mult fair-play și prietenie între echipe și trebuie să păstrăm acest spirit", a mai spus ea. "Am vrut să câștigăm, însă vom fi fericiți să mergem în Italia anul viitor. Și vom câștiga cinstit", a mai spus ea.

Barbara Pravi, care s-a clasat în concurs pe locul al doilea cu melodia "Voila", cel mai bun loc ocupat de Franța în ultimii 30 de ani, s-a declarat de asemenea detașată de controversa din jurul italienilor.

"În primul rând, mie nu-mi pasă. Sunt lucruri care nu mă preocupă. Și, mai presus de toate, ceea ce este real este că aceștia sunt oamenii care au fost aleși și de public și de juriu. După aceea, dacă consumă droguri, dacă își pun chiloții invers....nu este problema mea", a comentat ea duminică seara la postul de televiziune France2.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău