Eurovision 2019 | Ucraina a decis să nu mai participe la competiția de anul acesta

  • 28 Februarie 2019 08:58
Eurovision 2019 | Ucraina a decis să nu mai participe la competiția de anul acesta

Ucraina a renunțat să mai participe la concursul internațional Eurovision 2019, a anunțat Compania Națională de Radio-Televiziune. "Radiodifuzorul public putea alege oricare alt interpret din afara participanților la selecția națională, însă refuză o astfel de alternativă, deoarece tratează cu respect alegerea spectatorilor la selecția națională" - se menționează în declarația de presă, notează Rador.

Amintim că, anterior, patru din finaliștii selecției naționale a concursului Eurovision au refuzat să participe. Câștigătoarea finalei, cântăreața Maruv, a renunțat să mai participe din cauza scandalului izbucnit ca urmare a concertelor sale în Rusia. După aceasta, trupei Freedom-Jazz Girls Band, clasată pe locul al doilea, i s-a propus să reprezinte Ucraina.

Însă artiștii au refuzat, explicând că se află în stadiul semnării unui contract cu un promotor european și că deja poartă discuții pentru susținerea unor concerte. Poziția a treia în clasament a fost ocupată de grupul Kazka.

Membrii acestuia au declarat că ar fi vrut să participe, de aceea s-au înscris în concurs, dar că acum nu mai doresc "o victorie cu orice preț". Nici trupa Brunettes Shoot Blondes, aflată pe poziția a patra, nu va merge la concurs. Aceasta a declarat că dacă i se va propune, va refuza să reprezinte Ucraina. Potrivit afirmațiilor artiștilor, din moment ce nu au câștigat selecția națională, înseamnă că "nu este trenul lor".

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău