EUROVISION 2019 | Care e prețul biletelor la marea finală de la Tel Aviv

  • 20 Februarie 2019 18:30
EUROVISION 2019 | Care e prețul biletelor la marea finală de la Tel Aviv

Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfășura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să plătească între 121 și 487 de euro pentru un loc la marea finală, informează miercuri Corporația publică de radiodifuziune israeliană Kan, citată de EFE și Agerpres.

Cel mai ieftin bilet situat pe culoarul de trecere este pentru o repetiție la semifinale și costă 85 de euro, în timp ce biletul cel mai scump, de 487 de euro, va fi pentru un loc privilegiat la marea finală din 18 mai.

Biletele, care includ categorii de prețuri mai mari decât la ediția de anul trecut de la Lisabona, încă nu au fost puse în vânzare, iar data încă nu a fost anunțată.

Prețurile biletelor la marea finală oscilează între 121 de euro pentru un loc în spate și 243 de euro pentru un loc mai aproape de scenă, potrivit ziarului Haaretz, care a asigurat că biletele vor fi mai scumpe în funcție de locul dorit.

Disparitatea prețurilor între biletele de anul trecut și cele de anul acesta este explicată prin faptul că stadionul de la Lisabona are o capacitate de 20.000 de locuri, în timp ce sala din Tel Aviv are disponibile doar 7.500 de locuri, subliniază Haaretz.

De asemenea, 500 de bilete vor fi distribuite în mod gratuit soldaților armatei israeliene, în timp ce 3.000 de bilete sunt rezervate pentru accesul delegațiilor celor 42 de țări participante și membrilor Uniunii Europene de Radiodifuziune (UER), ce organizează evenimentul în colaborare cu Kan.

Potrivit Haaretz, prețurile biletelor sunt mari deoarece guvernul israelian nu oferă sprijin financiar organizării evenimentului iar încasările vor fi folosite pentru a acoperi și o parte din cheltuielile de producție.

Organizatorii au făcut apel la găsirea de voluntari pentru preparativele festivalului care se va desfășura între 14 și 18 mai, fiind nevoie de 500 de persoane pentru a participa la primirea miilor de turiști și a delegațiilor participanților, recepția având loc la Aeroportul Internațional Ben Gurion, și la gestionarea centrului de presă cu o capacitate pentru 1.500 de jurnaliști.

Este pentru prima dată când concursului Eurovision se desfășoară la Tel Aviv, după ce Israelul a fost de două ori țară gazdă la edițiile de la Ierusalim, în 1979 și 1999.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău