Europarlamentarul român Eugen Tomac s-a adresat Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE, Josep Borrell, în legătură cu situația din Transnistria

  • 23 Februarie 2022 08:29
Europarlamentarul român Eugen Tomac s-a adresat Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE, Josep Borrell, în legătură cu situația din Transnistria

Europarlamentarul român Eugen Tomac s-a adresat Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a UE, Josep Borrell, în legătură cu situația din Transnistria, transmite Rador. În mod special, parlamentarul român este interesat dacă se preconizează ca ''Moscova să fie trasă la răspundere'' pentru activitățile desfășurate în regiune.

'Intenționează vicepreședintele, Înaltul Reprezentant (Josep Borrell - nota RT) să includă problema conflictului transnistrean în cadrul discuțiilor bilaterale și multilaterale cu Rusia și să tragă Moscova la răspundere pentru încălcarea dreptului internațional, precum și a principiilor și angajamentelor OSCE'', se menționează în documentul transmis de Tomac. Potrivit lui Tomac, în Transnistria sunt semnalate ''acțiuni ostile constante'' din partea Rusiei.

Europarlamentarul este convins că Moscova ar ''finanța'' agenda separatistă și ''sprijină'' o prezență militară ilegală, corupția și difuzarea intensă a dezinformării antioccidentale, contribuind astfel la destabilizarea regiunii. Tomac s-a interesat, de asemenea, cum intenționează Borrell să ridice prioritatea conflictului transnistrean în cadrul dezbaterilor pe teme de politică externă și securitatea UE, orientându-se, totodată, la măsuri de reacție mult mai de amploare la ''influența rău intenționată'' a Rusiei în regiune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău