Europarlamentarul Eugen Tomac: R.Moldova nu poate supraviețui ca stat. Singura șansă este Unirea cu România

  • 21 Februarie 2020 14:38
Europarlamentarul Eugen Tomac: R.Moldova nu poate supraviețui ca stat. Singura șansă este Unirea cu România

Într-un interviu acordat portalului psnews.ro, europarlamentarul român Eugen Tomac a declarat că Republica Moldova nu are nicio perspectivă nici în est, nici în vest, pentru că nimeni nu o așteaptă, scrie TVR MOLDOVA.

„Republica Moldova nu are nicio perspectivă nici în est, nici în vest, pentru că nimeni nu o așteaptă. Federația Rusă are suficiente probleme și îi convine, pentru că are armată militară ilegal aflată pe teritoriul Republicii Moldova, lucru care nu îi permite să dezvolte niciun fel de proiect strategic sănătos pe termen mediu și pe termen lung, mă refer la armata din Transnistria. Apoi, Bruxelles-ul are alte priorități, s-a concentrat pe Balcanii de Vest, pe tot ceea ce ține de Parteneriatul Estic”, a spus Eugen Tomac în interviu, potrivit sursei citate.

Potrivit europarlamentarului, Republica Moldova nu are nicio perspectivă care poate fi valorificată ca așteptare în timp.

„E singura opțiune de care se conving absolut toți cei care vin la guvernare și după ce pleacă spun, da, este singura șansă pentru Republica Moldova, Unirea cu România”, a declarat eurodeputatul.

Eugen Tomac a mai spus că Republica Moldova nu poate supraviețui ca stat lăsat drept moștenire ca un ghimpe în coasta României după ce s-a prăbușit Uniunea Sovietică, cu o populație majoritară românească.

„Timp de 30 de ani de zile a încercat să își justifice existența ca stat și a eșuat definitiv, de fiecare dată”, a declarat Eugen Tomac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău