Europarlamentarul Eugen Tomac: Alegerile anticipate din R.Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. Rusia va utiliza cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă

  • 14 Mai 2021 12:50
Europarlamentarul Eugen Tomac: Alegerile anticipate din R.Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. Rusia va utiliza cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă

Europarlamentarul român, Eugen Tomac, atenționează asupra pericolului amestecului Rusiei în alegerile parlamentare anticipate din R. Moldova prin utilizarea celor mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă.

„Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova sunt cele mai dificile din ultimii 30 de ani. De ce? Pentru că Rusia va încerca să ducă în eroare cetățenii Republicii Moldova, utilizând cele mai sofisticate instrumente de dezinformare și propagandă. Nemulțumirea exprimată de Rusia la preocuparea legitimă manifestată de Uniunea Europeană și Statele Unite privind situația din Republica Moldova demonstrează că influența regimului de la Kremlin începe să slăbească. Paradoxal, tocmai Rusia care a sugrumat decenii la rând Republica Moldova, implicându-se în procesul electoral, face aceste acuzații. Autoritarismul pierde teren în fața democrației, a respectării dreptului internațional și a drepturilor omului.Scopul Kremlinului este de a menține majoritatea pro-rusă în legislativul de la Chișinău și de a bloca orice proces de apropiere a Basarabiei de România, de Uniunea Europeană și de NATO. 11 iulie va fi un moment-cheie pentru viitorul ținutului de dincolo de Prut” a comentat europarlamentarul, într-o postare pe Facebook. 
 
Menționăm că Rusia acuză SUA și UE de faptul că ar exercita influență asupra conducerii R.Moldova și CEC, în contextul anticipatelor. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a reacționat la aceste declarații, menționând că ministerul nu a fost informat de către instituțiile din Republica Moldova despre eventuale presiuni venite din partea altor state în legătură cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

 
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău