Europarlamentarul Corina Crețu a avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean

  • 19 Septembrie 2023 13:28
Europarlamentarul Corina Crețu a avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean

Europarlamentarul Corina Crețu, care se află într-o vizită la Chișinău, a avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean, transmite Radio Chișinău.

Crețu menționează într-o postare pe pagina sa de Facebook că în cadrul discuției, a reiterat faptul că nu doar Uniunea Europeană este importantă pentru Republica Moldova, ci și Republica Moldova este un partener important pentru UE, ținând cont de faptul că asigură stabilitatea în regiune, ajută Ucraina prin adăpostirea refugiaților și redevine o istorie de succes a Parteneriatului Estic.

În același timp, Prim-ministrul Dorin Recean a mulțumit pentru suportul acordat de Uniunea Europeană, dar și de România în parcursul european al Republicii Moldova și în depășirea multiplelor crize cu care se confruntă țara.

Corina Crețu a preciat că preluarea de către Transgaz România a sistemului de transport a gazelor naturale din Republica Moldova este un moment istoric.

„Este un pas important pentru decuplarea de influența Rusiei și obținerea unui grad înalt de securitate energetică pentru întreaga țară si mai ales pentru populatie, susține Corina Crețu.

Pe 3 octombrie, în cadrul Plenarei de la Strasbourg, va fi dezbătut bilanțul și reformele făcute de Republica Moldova în parcursul său European.

În calitate de membru al Comisiei AFET, voi solicita o intervenție în cadrul acestei dezbateri pentru a sublinia faptul că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile imediat la începutul anului viitor ținând cont atât de reformele care se întreprind, de aspirațiile europene ale poporului care au fost clar manifestate în cadrul Adunării Moldova Europeană dar și ținând cont de situația geopolitică, punctează eurodeputatul.

Prim-ministrul Recean a subliniat importanța stabilirii unei date concrete pentru demararea negocierilor, astfel încât Republica Moldova să poată beneficia, pe lângă ajutoarele de urgență și de fondurile de pre-aderare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău