Europarlamentare | Matteo Salvini, pregătit să lucreze cu Merkel și Macron pentru a ''revoluționa'' UE

  • 24 Mai 2019 18:00
Europarlamentare | Matteo Salvini, pregătit să lucreze cu Merkel și Macron pentru a ''revoluționa'' UE

Vicepremierul italian Matteo Salvini a reiterat vineri promisiunea de a revoluționa Uniunea Europeană, afirmând că ar lucra ''chiar'' și cu liderii Franței și Germaniei pentru a atinge acest obiectiv, transmite dpa,citat de Agerpres.

În calitate de lider al partidului Liga, Matteo Salvini a făcut demersuri pentru a crea o nouă alianță paneuropeană de dreapta, populistă, pentru a schimba status-quo-ul politic din Uniunea Europeană.

''Dacă este necesar, voi rezona chiar și cu (cancelarul german Angela) Merkel și (președintele francez Emmanuel) Macron'', a declarat Salvini într-un interviu pentru RTL.

''Nu pot spune 'Pot lucra cu aceștia și nu cu aceia'. Lucrez cu toată lumea. Evident, Europa pe care vreau să o schimb este Europa lui Merkel și Macron'', a adăugat el.

Matteo Salvini a făcut aceste comentarii în ultima zi a campaniei pentru alegerile europarlamentare, ce au loc duminică în Italia.

Planul de reformă a UE promovat de politicianul italian presupune reducerea substanțială a puterilor Bruxellesului în domenii precum disciplina bugetară, comerțul, agricultura și reglementarea serviciilor bancare.

Într-un interviu separat acordat cotidianului La Stampa, liderul Ligii a spus că va avea aliați populiști din Marea Britanie, Olanda, Franța, Germania și altele.

''Avem o viziune comună cu ungurii și polonezii, chiar dacă aparținem unor familii (politice) diferite. Putem cu adevărat să revoluționăm Europa'', a afirmat el.

Conform sondajelor de opinie, Liga ar urma să câștige alegerile europene din Italia. Totuși, alianța populistă a lui Salvini nu ar urma să aibă o majoritate la nivelul UE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău