Europarlamentare | Forțele proeuropene, în continuare dominante în Parlamentul European

  • 27 Mai 2019 08:26
Europarlamentare | Forțele proeuropene, în continuare dominante în Parlamentul European

Forțele proeuropene sunt în continuare dominante în Parlamentul European după alegerile europene desfășurate în perioada 23-26 mai în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, deși popularii și socialiștii europeni - principalele două grupuri europarlamentare în ultimii cinci ani - au înregistrat un recul semnificativ, indică rezultatele provizorii sau finale publicate luni, la ora 02:00 GMT, pe site-ul www.election-results.eu.,preluat de Agerpres.

Astfel, Partidul Popular European (PPE) obține 179 de mandate în noul Parlament European și rămâne cel mai mare grup politic, fiind urmat de Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților din PE (S&D) cu 150 de mandate.

Pe poziția a treia s-ar plasa Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) împreună cu coaliția Renaissance (Franța) și Alianța 2020 USR PLUS (România), cu 107 mandate.

La mare distanță, pe locul patru se situează Verzii, cu 70 de locuri în noul Parlament European.

Urmează la egalitate, cu 58 de mandate, Conservatorii și Reformiștii Europeni (ECR, grup ce include în prezent conservatorii britanici) și Europa Națiunilor și a Libertății (ENF, în care se află în prezent partidul francez Adunarea Națională și cel italian Liga).

La mică distanță, având 56 de mandate, se plasează grupul Europa Libertății și a Democrației Directe (EFDD), în timp ce Stânga Unită Europeană/Stânga Verde Nordică va deține 38 de mandate în noul PE.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău