Europarlamentar român: Nu se pune problema suspendării regimului de vize cu UE

  • 11 Ianuarie 2018 08:17
Europarlamentar român: Nu se pune problema suspendării regimului de vize cu UE

Eurodeputatul Andi Cristea a declarat pentru TVR Moldova că nu se pune problema suspendării regimului liberalizat de vize pentru cetățenii moldoveni cu Uniunea Europeană.

Afirmația vine în contextul unui Raport al Comisiei Europene, în care se arată că situația în Republica Moldova este îngrijorătoare și se atestă un declin evident în ceea ce privește angajamentele asumate de guvernarea de la Chișinău, transmite IPN.

Europarlamentarul a subliniat că Raportul este o constatare a Comisiei Europene cu privire la îndeplinirea condițiilor regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova. Condițiile nu au un termen de implementare și reformele trebuie realizate continuu.

Potrivit openmediahub.com, Republica Moldova și Ucraina – primii și ultimii parteneri estici ai UE care au primit dreptul de a călători liber pentru cetățenii lor, sunt îndemnate să ia „acțiuni imediate” pentru accelerarea reformelor, inclusiv măsuri anticorupție și împotriva spălării banilor.

Comisia Europeană avertizează că lipsa de progres, mai ales în lupta împotriva corupției la nivel înalt, pune în pericol îndeplinirea cerințelor și solicită asigurarea independenței Autorității Naționale de Integritate și Agenției de recuperare a activelor criminale. Totodată, în raport se arată că s-au înregistrat mici îmbunătățiri în domeniul securității și al ordinii publice.

De la ridicarea vizelor în aprilie 2014, peste 980 de mii de cetățeni moldoveni au efectuat în total 2,7 milioane de călătorii în UE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău