Europarlamentar: La jumătatea lunii februarie se va da testul relațiilor dintre UE și actualul guvern de la Chișinău

  • 07 Februarie 2020 11:30
Europarlamentar: La jumătatea lunii februarie se va da testul relațiilor dintre UE și actualul guvern de la Chișinău

Asistența macrofinanciară acordată R.Moldova de Uniunea Europeană va fi automat suspendată în cazul în care guvernarea de la Chișinău nu semnează un acord cu FMI.

Avertizarea vine de la europarlamentarul Siegfried Mureșan, într-o intervenție telefonică la TVR Moldova.

Oficialul a adăugat că în cadrul reuniunii Comitetului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, care va avea loc la Chișinău la jumătatea lunii februarie, se va da testul relațiilor dintre Uniunea Europeană și actualul guvern.

„Atunci vom vedea dacă există perspectivă pentru întărirea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, dacă există perspective pentru un ajutor mai consistent acordat Republicii Moldova”, a spus europarlamentarul român.

Potrivit lui Siegfired Mureșan, condiționalitățile ca UE să ofere asistență financiară pentru Republica Moldova sunt clare. „Este important ca legile să fie adoptate și implemementate. O reformă extrem de importantă este cea în domeniul energiei. De măsurile luate în acest domeniu, se vor putea elibera următoarele tranșe de finanțare. Mai mult decât cifre generice, arătați-ne concret ce ați legiferat și implementat”, a mai spus Siegrfied Mureșan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău