Europarlamentar declară că Laura Codruța Kovesi nu a pierdut din șansele de a ajunge procuror șef european

  • 30 Martie 2019 15:32
Europarlamentar declară că Laura Codruța Kovesi nu a pierdut din șansele de a ajunge procuror șef european

Europarlamentarul Renate Weber a declarat, sâmbătă, că fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a pierdut din șansele de a ajunge procuror șef european și că, dimpotrivă, "unii s-ar putea să considere (...) că are mai multe șanse, că acum este o victimă".

"Nu cred. Eu cred că unii s-ar putea să considere, dimpotrivă, că are mai multe șanse, că acum este o victimă. Așa au fost discuțiile când am asistat la prezentarea și audierea doamnei Kovesi în Comisia LIBE și cea de Control Bugetar, au fost colegi care s-au exprimat în sensul acesta că este de fapt o victimă a propriilor acțiuni, așa încât nu cred că a pierdut din șanse. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Nu pot face predicții", a declarat Weber, într-o conferință de presă, întrebată dacă fosta șefă a FNA a pierdut din șansele de a ajunge procuror șef european.

Europarlamentarul Renate Weber apreciază că această situație este una "absolut inedită".

"Am văzut însă niște luări de poziție exprimate și de liderul PPE din Parlament, dar și de liderul ALDE din Parlament. Mărturisesc că ele m-au surprins, pentru că întotdeauna i-am văzut foarte rezervați când este vorba de sistemul de justiție, în sensul în care nu ne amestecăm în ceea ce înseamnă investigațiile și efectuarea actului de justiție ca atare într-o țară. (...) Nu ai cum să intervii, să oprești o anchetă în curs, nu este firesc. (...) Sigur că este o situație nemaiîntâlnită, nu contest asta. De altfel este și pentru prima dată când avem o selecție pentru procurorul șef al unei instituții nou create, dar sigur că e o situație absolut inedită", a afirmat Weber.

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost plasată, joi, sub control judiciar de procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, în legătură cu aducerea în țară a fostului director FNI Nicolae Popa, amintește Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău