Europa a primit Noul An cu multe restricții. Cum au petrecut Revelionul englezii, spaniolii, francezii sau germanii

  • 01 Ianuarie 2022 09:45
Europa a primit Noul An cu multe restricții. Cum au petrecut Revelionul englezii, spaniolii, francezii sau germanii

A fost a doua noapte de Revelion pe care omenirea o petrece în pandemie. În Europa, evenimentele de Anul Nou s-au desfășurat, în bună parte, sub semnul restricțiilor care au împiedicat organizarea unor petreceri de amploare. Oamenii au fost descurajați să se adune în mulțimi mari, așa cum o făceau înainte. Cum au petrecut noaptea de Revelion cei din Paris, Berlin, Londra, Madrid sau Atena?

De departe, cel mai impresionant spectacol a fost la Londra. Proaspăt restaurat, Big Ben, a bătut pentru prima oară miezul nopții după 3 ani. Artificii au fost și la Berlin, dar și în Madrid și Atena. Și pe bulevardul Champs-Élysées cerul a fost luminat în noaptea dintre ani, scrie DIGI24.

Întreaga Europă se confruntă cu o creștere record a infectărilor zilnice cu Covid-19 din cauza variantei Omicron. În Franța, au fost 200.000 de cazuri noi, iar Italia a ajuns și ea la peste 140.000 de îmbolnăviri într-o singură zi. Germania, puternic afectată de un nou val al pandemiei, a anulat petrecerile mari și a stabilit limita de 10 persoane pentru întâlnirile private.

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, a făcut apel la bunul simț: „Fac apel la populație să fie foarte prudentă în zilele de Anul Nou, pentru a nu facilita răspândirea infecție. Vă rugăm să sărbătoriți în grupuri foarte mici și să nu vă puneți în pericol unii pe alții, deoarece, cu incidența actuală a cazurilor raportate, subestimăm pericolul în care ne aflăm".

În Austria, Filarmonica din Viena a confirmat că faimosul său concert de Anul Nou nu va rămâne pentru a doua oară fără public, chiar dacă vor fi doar 1.000 de spectatori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,29
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău