Eurodeputatul Siegfried Mureșan, mesaj de Ziua Europei: „Uniunea Europeană înseamnă libertate”

  • 09 Mai 15:34
Eurodeputatul Siegfried Mureșan, mesaj de Ziua Europei: „Uniunea Europeană înseamnă libertate”

„Uniunea Europeană înseamnă școli și spitale moderne, înseamnă hrană la standarde ridicate și subvenții pentru fermieri. Înseamnă locuri de muncă și venituri mai mari. Uniunea Europeană înseamnă libertate. Libertatea de a călători, lucra și studia oriunde în Europa. Și libertatea de a spune ce gândești și de a susține orice dorești. Nu în ultimul rând, Uniunea Europeană înseamnă siguranță în fața tuturor provocărilor de la granițele noastre.”, scrie deputatul european cu această ocazie.

 
„Astăzi, de Ziua Europei, este important să ne amintim toate beneficiile pe care noi, românii, le-am obținut de la Uniunea Europeană. Uniunea Europeană a adus României peste 95 de miliarde de euro pentru o dezvoltare a țării fără precedent. De la data aderării, acum 17 ani, și până astăzi, România a primit peste 95 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană prin fonduri nerambursabile. Am dat înapoi la bugetul UE doar 30 de miliarde de euro. Am primit de 3 ori mai mult decât am alocat. Aceste fonduri au dus la modernizarea școlilor și spitalelor și la dezvoltarea infrastructurii rutiere. Au însemnat subvenții pentru agricultori și investiții în modernizarea agricultorii și a întregii economii. Sunt bani care au contribuit la creșterea salariilor românilor și îmbunătățirea nivelului de trai.
 
Bazele Uniunii Europene, de care ne bucurăm astăzi cu toții, au fost create în urma Declarației Schuman de acum fix 74 de ani. La data de 9 mai 1950, ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, rostea declarația istorică privind crearea unei Comunități a cărbunelui și oțelului, ai cărei membri urmau să-și gestioneze împreună aceste două resurse. Declarația Schuman a dat naștere Uniunii Europene care a adus 74 de ani de pace și prosperitate pentru membrii săi! De 17 ani, ne bucurăm și noi, românii, de apartenența la cea mai mare uniune economică și politică din lume.
 
La mulți ani, Uniunea Europeană! La mulți ani, dragi români, dragi europeni!”
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău