Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, a fost propus Grupului Popular European pentru președinția Parlamentului European

  • 16 Septembrie 2021 17:47
Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, a fost propus Grupului Popular European pentru președinția Parlamentului European

Eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, a fost propus Grupului Popular European din Parlamentul European pentru a prelua funcția de președinte al acestui for, transmite MOLDPRES.

Europarlamentarul român, Gheorghe Falcă, a anunțat că a propus în cadrul Grupului Popular European ca viitorul președinte al Parlamentului European să fie un eurodeputat român și a avansat în acest sens numele lui Siegfried Mureșan, vicelider al grupului PPE și vicepreședinte al Partidului Popular European, potrivit sursei citate.

Europarlamentarul a explicat că, în cadrul Partidului Popular European, grupul europarlamentarilor români este cel mai numeros, după grupul german, și este firesc ca acest grup să își mărească influența.“În Parlamentul European, președinția va reveni, prin negociere, Partidului Popular European, este logic ca ea să fie ocupată de un român”, a declarat Falcă, pentru mediile de informare din România.

Gheorghe Falcă, care este membru al Partidului Național Liberal, a specificat că Siegfried Mureșan, care ocupă funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European, ar fi cea mai bună nominalizare a popularilor europeni pentru președinția legislativului european.

“Este logic ca Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE, cu experiență în Parlamentul European să ocupe această funcție. Cu un lobby foarte bun, cu o relație personală cu președintele Renew, care este român și care ar trebui să sprijine această nominalizare, Siegfried Mureșan este omul care poate să ocupe această funcție“, a rezumat Falcă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău