Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, ales vicepreședinte al Partidului Popular European

  • 21 Noiembrie 2019 18:22
Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, ales vicepreședinte al Partidului Popular European

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan a fost ales joi vicepreședinte al Partidului Popular European (PPE) în cadrul congresului formațiunii politice paneuropene de la Zagreb, informează surse din cadrul PPE, scrie Agerpres.

Siegfried Mureșan a beneficiat de voturile a 331 de delegați din cadrul PPE, devenind unul dintre cei zece vicepreședinți ai PPE, alături de David McAllister (CDU, Germania), Helen McEntee (Fine Gael, Irlanda), Petteri Orpo (Kokoomus, Finlanda), Franck Proust (Les Republicains, Franța), Paulo Rangel (PSD, Portugalia), Antonio Tajani (Forza Italia), Esther de Lange (CDA, Olanda), Mariya Gabriel (GERB, Bulgaria) și Johannes Hahn (OeVP, Austria).

Singurii candidați la funcția de vicepreședinte respinși dintre cei validați de Adunarea Politică a PPE pe 9-10 septembrie pentru a candida au fost Ivan Stefanec (KDH, Slovacia) și Averof Neofytou (Adunarea democratică, Cipru).

Siegfried Mureșan deține și funcția de vicepreședinte al grupului PPE din Parlamentul European și a fost unul dintre cei doi candidați propuși de PNL pentru postul de comisar european după ce a venit la guvernare. Candidatul ales de președintele-desemnat al noi Comisii, Ursula von der Leyen, a fost însă Adina Vălean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
28,85
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:3,6 m/s
Sun
19
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău