Eurodeputatul Eugen Tomac: România nu are dreptul politic și moral de a abandona obiectivul readucerii Basarabiei acasă

  • 10 Decembrie 2021 11:03
Eurodeputatul Eugen Tomac: România nu are dreptul politic și moral de a abandona obiectivul readucerii Basarabiei acasă

România nu are dreptul politic și nici moral de a abandona obiectivul readucerii Basarabiei acasă, a afirmat vineri europarlamentarul Eugen Tomac, după vizita pe care prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a efectuat-o la București, transmite caleaeuropeana.ro.

“A renunța la slujirea acestui ideal înseamnă pur și simplu a accepta decizia celor doi criminali, Hitler și Stalin, care au separat națiunea română prin pactul Ribbentrop-Molotov. Clasa politică, societatea civilă, dascălii, preoții și toți cei care au conștiința trează trebuie să acționeze în această direcție. Unirea nu o va face nimeni în afară de noi, românii de o parte și alta a Prutului”, a scris Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook, potrivit sursei citate

“Visul european al cetățenilor R. Moldova se poate realiza doar prin unirea celor două state românești, altă soluție nu există”, a subliniat el.

Prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița a efectuat joi prima sa vizită la București în această calitate, unde a avut întrevederi cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, cu președinții Camerei Deputaților și Senatului și cu președintele Klaus Iohannis.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău