Eurodeputatul Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca R. Moldova să adere la UE. Rusia trebuie urmărită cu multă atenție

  • 09 Noiembrie 2022 13:45
Eurodeputatul Eugen Tomac: Este în interesul strategic al României ca R. Moldova să adere la UE. Rusia trebuie urmărită cu multă atenție

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP, PPE) subliniază că obiectivul strategic al României legat de Republica Moldova este integrarea țării vecine în Uniunea Europeană, transmite caleaeuropeana.ro.

„Evident, este limpede care este și poziția României. Întotdeauna am spsus că obiectivul nostru strategic, legat de Republica Moldova, este integrarea în Uniunea Europeană. Însă, rămâne un alt actor pe care îl urmărim cu multă atenție și vrem să știm, de fapt, ce vrea Rusia de la Republica Moldova. În contextul actual, este foarte important să înțelegem până unde va merge Rusia în relația cu Republica Moldova”, a precizat președintele PMP. 

De asemenea, deputatul european salută pasul uriaș făcut de Republica Moldova în relația cu Rusia: „Republica Moldova a făcut un salt fantastic, pentru că pentru prima dată achiziționează energie și gaze de pe piața europeană. Eu sunt convins că Republica Moldova va trece de această criză, chiar dacă costurile sunt uriașe. Problema pe care ne-o punem cu toții este, evident, unde se va opri Rusia în acest conflict și cu Repeublica Moldova pe care o șanteajează brutal.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău