Eurodeputatul Eugen Tomac atenționează: Putin nu trebuie lăsat să deseneze din nou harta Europei

  • 22 Februarie 2022 10:35
Eurodeputatul Eugen Tomac atenționează: Putin nu trebuie lăsat să deseneze din nou harta Europei

Europarlamentarul Eugen Tomac (PPE, PMP) condamnă decizia președinteului Federației Ruse, Vladimir Putin, de a recunoaște independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei și avertizează că acesta trebuie oprit pentru a nu fi lăsat din nou să deseneze harta Europei.

„Din disperare și dorința de a poza într-un urmaș fidel a lui Stalin, președintele Rusiei a început astăzi să folosească creionul plin de sânge lăsat moștenire la Kremlin, pentru a desena din nou harta Europei. Dacă de data acesta va fi lăsat din nou să deseneze harta Europei fără un răspuns pe măsura, ar fi complet greșit și de neiertat”, a transmis deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Astfel, deputatul european menționează că a anunțat de acum o lună că după Jocurile Olimpice din China, „Rusia va începe atacul asupra Ucrainei”: „Ieri, jocurile olimpice s-au încheiat și a intrat in joc mintea unui lider diabolic, dispus să intre in conflict cu toată lumea doar pentru a-și mângâia orgoliul sovietic.”

Președintele rus Vladimir Putin a semnat ieri seara decretul prin care Federația Rusă recunoaște independența regiunilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, relatează agențiile internaționale de presă, liderul rus susținând și un discurs cu recurs la istorie.

Putin și-a început discursul vorbind despre istorie, spunând că Ucraina modernă a fost „creată” de Rusia, relatează BBC. Continuând incursiunea sa în istorie, Putin l-a criticat pe fostul lider comunist Vladimir Lenin, numindu-l „autor și arhitect” al Ucrainei, spunând că acesta a „dezavantajat” Rusia.

„Ucraina este parte a istoriei noastre”, a mai spus șeful statului rus, iar „un decret în acest sens va fi semnat în scurt timp”, a indicat președinția rusă.

Reamintim că președintele american Joe Biden a semnat în această dimineață un ordin executiv pentru “a refuza Rusiei șansa de a profita de pe urma încălcărilor flagrante ale dreptului internațional”, într-o primă măsură adoptată de Washington după decizia omologului său rus Vladimir Putin de a recunoaște independența regiunilor separatiste pro-ruse Donețk și Lugansk din estul Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău