Eurodeputații susțin accelerarea livrărilor de arme către Ucraina și consolidarea stocurilor UE

  • 01 Iunie 2023 15:21
Eurodeputații susțin accelerarea livrărilor de arme către Ucraina și consolidarea stocurilor UE

Parlamentul European, reunit în minisesiune plenară la Bruxelles, a votat joi, 1 iunie, un proiect de lege care vizează creșterea capacității de producție de muniții și rachete a Uniunii Europene pentru a accelera livrarea de echipamente de apărare către Ucraina și pentru a ajuta statele membre să-și completeze arsenalele, informează EFE, citat de Agerpres.

Acest proiect de lege include o serie de măsuri specifice, printre care un pachet de 500 de milioane de euro pentru a face față penuriei actuale de produse de apărare, și anume muniție sol-sol și de artilerie, rachete și componentele respective.

Propunerea, votată cu 446 de voturi pentru, 67 împotrivă și 112 abțineri, stabilește mecanisme, principii și norme temporare pentru a asigura disponibilitatea "în timp util și durabilă" a acestor bunuri pentru cumpărătorii lor din UE.

Dacă va intra în vigoare, Comisia Europeană va identifica, va cartografia și va monitoriza în permanență disponibilitatea acestor produse de apărare, precum și intrarea materiilor prime corespunzătoare.

Deputații europeni vor negocia acum cu Consiliul pentru a încerca să ajungă la un acord politic în luna iulie.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău