Eurocomisar | Foarte curând, România va deveni membră a spațiului Schengen

  • 19 Iunie 2019 13:44
Eurocomisar | Foarte curând, România va deveni membră a spațiului Schengen

Comisarul responsabil pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat miercuri că România va deveni ''foarte curând'' membră a spațiului Schengen, având în vedere că țara vecină și-a îndeplinit aproape toate angajamentele, informează Agerpres.

„Deși acest aspect nu face parte din discuțiile noastre, aș vrea să transmit un mesaj clar prietenilor noștri români că foarte curând România va deveni membră a spațiului Schengen. Fiind responsabil din punct de vedere politic pentru aceasta, am lucrat îndeaproape cu autoritățile române. România a îndeplinit aproape toate angajamentele sale, așa că suntem foarte aproape să deschidem ușile Uniunii pentru cetățenii români", a spus comisarul european, înainte de reuniunea ministerială UE - SUA a miniștrilor Justiției și Afacerilor Interne, care se desfășoară la București.

Întrebat când va intra România în Schengen, comisarul european a replicat că mai sunt chestiuni tehnice și practice de îndeplinit.

"Nu suntem foarte departe de această dată. Mai sunt câteva aspecte, mai ales tehnice, dar și practice. Nu suntem foarte departe de această zi. Suntem foarte aproape. Nu e o chestiune de timp, ci de a îndeplini toate detaliile rămase. Același lucru este valabil și pentru Bulgaria și pentru Croația", a precizat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău