Euro a scăzut în mod neașteptat în ziua de Crăciun, cu aproximativ 2%

  • 26 Decembrie 2017 11:18
Euro a scăzut în mod neașteptat în ziua de Crăciun, cu aproximativ 2%

Euro a scăzut în mod neașteptat în ziua de Crăciun, cu aproximativ 2%, declin atribuit de analiști vânzărilor generate de computer, pe fondul unui volum scăzut al tranzacțiilor, relatează Financial Times.

Bloomberg a relatat luni că euro s-a depreciat cu 3%, dar, potrivit datelor de marți ale companiei de informații financiare, declinul ar fi fost de circa 2%.

Un analist la Scotiabank în Hong Kong, Qi Gao, a spus că, potrivit discuțiilor din piață, deprecierea ar fi fost urmarea tranzacțiilor pe bază de algoritmi și nu a factorilor fundamentali.

Analistul a arătat că euro s-a depreciat puternic la jumătatea tranzacțiilor de luni, dar că și-a revenit rapid.

Interesul pentru euro al investitorilor a fost redus în ultimele zile. Victoria la limită a partidelor pro-independență în alegerile din Catalonia de săptămâna trecută a slăbit moneda unică europeană, în timp ce acțiunile spaniole au scăzut vineri. Totuși, euro s-a depreciat în urma alegerilor cu numai 0,2%, datorită redresării economiei europene, care compensează riscurile politice.

Euro este pe cale să încheie anul 2017 ca cea mai performantă monedă din statele G10, cu un avans de 12% față de dolarul american.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău