EURO 2024 | Turcia a învins cu emoții Georgia, iar Portugalia a câștigat împotriva Cehiei cu un gol marcat în prelungirile partidei

  • 19 Iunie 10:45
EURO 2024 | Turcia a învins cu emoții Georgia, iar Portugalia a câștigat împotriva Cehiei cu un gol marcat în prelungirile partidei

Selecționata Turciei a învins cu emoții echipa Georgiei, scor 3-1 (1-1), marți seara, pe BVB Stadion din Dortmund, în primul meci din Grupa F a Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania. În aceeași grupă, Portugalia a învins Cehia cu un gol marcat în prelungirile partidei.

Jucătorii turci au deschis scorul în min. 25, când fundașul Mert Muldur a prins voleu superb de la 15 metri, la o minge respinsă de defensiva georgiană.

A urmat o perioadă bună pentru gruzini, care au ratat prin Țitaișvili (30), al cărui șut la colțul scurt a fost respins de portar. Mikautadze (32) a egalat, reluând din 7 metri la colțul scurt mingea trimisă de Kociorașvili.

Turcia a trecut din nou în avantaj prin reușita de senzație a lui Arda Guler (66), jucătorul lui Real Madrid marcând cu un șut de la 26 de metri la colțul lung, după o minge pierdută de Țitaișvili.

Gruzinii au fost aproape de gol în minutele adiționale (90+3), însă Kociorașvili și Mikautadze s-au încurcat reciproc și primul a trimis pe lângă poartă din 7 metri. Echipa Georgiei a avut o bară la lovitura liberă executată de Kvarațhelia (90+6), după care Akaydin a respins salvator reluarea lui Davitașvili, la o fază în care portarul Mamardașvili era și el în careul Turciei. După această ratare, turcii au pornit pe contraatac și Kerem Akturkoglu a marcat în poarta goală (90+7), parafând victoria echipei sale.

Georgia pierduse doar una din precedentele șapte partide (patru victorii, două egaluri). Turcia a reușit în premieră să câștige meciul său de debut la un EURO, după ce a pierdut de fiecare dată prima partidă la cele cinci ediții anterioare.

În aceeași grupă, Selecționata Portugaliei a învins dramatic echipa Cehiei, cu scorul de 2-1 (0-0), marți seara, pe Leipzig Stadium.

Lusitanii, considerați printre favoriții la titlu, au fost conduși prin golul lui Lukas Provod (62), dar au egalat repede, grație autogolului lui Robin Hranac (69), marcând golul victoriei in extremis, prin Francisco Conceicao (90+2).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău