EURO 2024 | Spania a învins Anglia în meciul din finală, devenind campioana Europei

  • 15 Iulie 08:19
EURO 2024 | Spania a învins Anglia în meciul din finală, devenind campioana Europei

Spania este campioana Europei pentru a patra oară la rând, după ce s-a impus în fața englezilor cu 2-1. Invicibila Armada s-a dovedit a fi prea puternică pentru Anglia și este câștigătoarea unui turneu pe care l-a dominat de la cap la coadă.

Prima repriză din finala de la Berlin dintre Spania și Anglia a fost caracterizată de un joc tacticizat și închis, fără multe ocazii de gol și cu doar un șut pe poartă, în dreptul englezilor. Spania nu a reușit să-și impună jocul, nici ofensiv, nici defensiv, iar pariul multora, Lamine Yamal, nu a strălucit, fiind blocat de fiecare dată de un Luke Shaw briliant. Anglia a căutat contraatacurile, profitând de linia defensivă foarte sus a spaniolilor, scrie G4media.

A doua repriză a fost în totală antiteză cu prima. Spania a ieșit însetată de la cabine și a înscris la prima fază a reprizei. Golul a venit pe filiera puștilor Lamine Yamal și Nico Williams. Ibericii au continuat să atace în același ritm până când englezii au șocat. Egalarea a venit prin Cole Palmer în minutul 73, după o pasă perfectă de la Jude Bellingham.

Finalul a fost dramatic, cu golul de 2-1 al rezervei Oyarzabal. Acesta a reluat o centrare perfectă a huiduitului Cucurella, punând și mai multă sare pe rana englezilor. Anglia a încercat să răspundă rapid după un corner, când Foden a lovit bine cu capul, dar Simon a parat. Imediat, o altă lovitură de cap a fost scoasă incredibil de pe linia porții de Dani Olmo. Meciul s-a încheiat cu victoria Spaniei, care a fost echipa mai bună, cel puțin în repriza a doua.

Nico Williams a fost desemnat Jucătorul Meciului, după ce a spart gheața la Berlin și a fost unul din cei mai periculoși jucători de pe teren.

Totodată, Lamine Yamal a fost numit cel mai bun jucător tânăr al turneului, în timp ce Rodri a fost desemnat Jucătorul Turneului. Este încă un argument pentru candidatura sa la Balonul de Aur.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Mon
28
Tue
28
Wed
29
Thu
29
Fri
28
Arhivă Radio Chișinău