EURO 2024 | Naționala Turciei este ultima echipă calificată din optimi, după victoria împotriva Austriei

  • 03 Iulie 08:00
EURO 2024 | Naționala Turciei este ultima echipă calificată din optimi, după victoria împotriva Austriei

Turcia elimină Austria cu 2-1 în ultimul meci din optimile turneului și va juca cu Olanda în sferturile de finală pe 6 iulie, pe stadionul Olympiastadion din Berlin.

Scorul s-a deschis rapid, în minutul 1, după un corner din care mingea a ajuns cu puțin noroc la fundașul Merih Demiral, care a băgat-o în ațe. Golul acestuia este a doua cea mai rapidă reușită din istoria Euro, după ce Bajrami de la Albania a marcat tot la această ediție, în secunda 23, împotriva Italiei, transmite G4media.

Tabela a rămas 1-0 la pauză, urmând ca același Demiral să dubleze avantajul turcilor, tot din fază fixă, cu capul, în minutul 59. Austria a marcat la 7 minute diferență prin Gregoritsch, din corner, restabilind speranțele acestora după ce au fost conduși tot meciul.

Turcia a completat tabloul sferturilor de finală, fiind ultima echipă calificată mai departe. În paralel, Austria nu a mai câștigat un duel din fazele eliminatorii într-un turneu final de la Campionatul Mondial din 1954.

Merih Demiral a fost desemnat Jucătorul Meciului, după ce golurile sale au adus calificarea pentru echipa lui Vincenzo Montella.

A blocat tot ce trebuia și a marcat ambele goluri pentru Turcia la momentul potrivit, fără a greși”, a remarcat Comisia de Observatori a UEFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,66 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
29
Wed
31
Arhivă Radio Chișinău