EURO 2024 | Franța s-a calificat în sferturi cu un autogol al Belgiei, Portugalia trece de Slovacia la lovituri de departajare

  • 02 Iulie 07:59
EURO 2024 | Franța s-a calificat în sferturi cu un autogol al Belgiei, Portugalia trece de Slovacia la lovituri de departajare

Selecționata Franței s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins echipa Belgiei cu scorul de 1-0 (0-0), luni seara, pe Dusseldorf Arena.

Calificarea Franței a fost adusă de un autogol, marcat de Jan Vertonghen (85), la un șut al lui Randal Kolo Muani.

Belgia pierduse un singur meci din precedentele 18 partide internaționale (11 victorii, 6 egaluri), cel cu Slovacia din faza grupelor (0-1).

Francezul Rabiot a primit cartonaș galben și nu va juca în sferturile de finală, la Hamburg.

Selecționata Portugaliei s-a calificat dramatic în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, după ce a învins Slovenia cu 3-0 la loviturile de departajare, luni seara, pe Frankfurt Arena, într-un meci în care scorul a fost alb atât la finalul celor 90 de minute regulamentare, cât și al prelungirilor.

Eroul acestei calificări a fost portarul Diogo Costa, care i-a salvat pe lusitani în prelungiri, dar și la loviturile de departajare, apărând șuturile lui Josip Ilicic, Jure Balkovec și Benjamin Verbic. Cristiano Ronaldo, Bruno Fernandes și Bernardo Silva au marcat din punctul, cu var pentru Portugalia.

Portugalia a reușit să se impună la loviturile de departajare, iar Slovenia părăsește competiția fără înfrângere, cu patru egaluri.

În sferturi, Portugalia va înfrunta Franța, la Hamburg.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău