EURO 2024: Elveția a învins Ungaria cu 3-1

  • 15 Iunie 19:06
EURO 2024: Elveția a învins Ungaria cu 3-1

Selecționata Elveției a învins formația Ungariei cu scorul de 3-1 (2-0), astăzi, 15 iunie, la Koln, într-un meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal - EURO 2024 din Germania.

Elveția, fosta adversară a României din preliminarii, a făcut un pas către optimile de finală, câștigând un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte a sa.

Kwadwo Duah (12), Michel Aebischer (45) și Breel Embolo (90+3) au marcat pentru Nati, golul de onoare al echipei antrenate de Marco Rossi fiind semnat de Barnabas Varga (66), scrie Agerpres.

Ungaria și-a creat prima oportunitate notabilă, dar Sallai (10) a șutat peste poartă de la 20 de metri.

În min. 12, Aebischer l-a lansat în careu pe Duah, iar atacantul lui Ludogoreț Razgrad a marcat. Golul a fost inițial anulat pentru ofsaid, dar acordat după verificarea arbitrajului video.

Vargas a fost aproape de majorarea scorului (20), în situație de unu la unu cu Gulacsi, dar goalkeeper-ul lui RB Leipzig s-a opus golului.

Ungaria a fost aproape inexistentă în atac în prima repriză, singura sa șansă fiind cea a lui Orban (40), dar la care s-a semnalizat ofsaid.

Echipa din Țara Cantoanelor a intrat la pauză cu un avans de două goluri, după ce Freuler l-a găsit liber la 23 de metri pe Michel Aebischer, iar acesta a șutat la colțul lung, Gulacsi având o intervenție tardivă.

Elvețienii au început bine și repriza secundă, dar Gulacsi a respins șutul trimis de Duah la colțul scurt (48), iar apoi a fost la post la șutul din careu al lui Vargas (54). Ndoye a șutat peste poartă (58), la alt atac al echipei antrenate de Murat Yakin, scrie Digi24.

Ungaria a simțit că timpul trece în defavoarea sa și a ieșit mai mult la joc, a presat mai mult. Varga a ratat o ocazie imensă (63), reluând puțin alături cu capul în urma centrării lui Sallai.

Barnabas Varga (66) a înscris în cele din urmă pentru Ungaria (66), cu capul, din plonjon, de lângă Aebischer, la centrarea lui Szoboszlai.

În continuare, Ungaria a avut posesia, a continuat să atace, însă nu a arătat prea multă inspirație și s-a descoperit în apărare tot mai mult, astfel că raidurile elvețiene au fost foarte periculoase.

Ndoye (71) a încercat un șut la colțul lung, dar mingea a fost deviată de Orban. Schaer (72) a reluat cu capul pe lângă țintă la cornerul lui Vargas. Ndoye (83) a fost blocat in extremis de Dardai. Gulacsi a respins mingea reluată de la colțul scurt de Xhaka la cornerul lui Rieder (90).

În min. 90+3, Embolo a profitat de o minge respinsă greșit de Orban la degajarea lui Sommer și a tranșat soarta partidei, lobându-l pe Gulacsi.

Ungaria, la care fundașul Adam Lang (ex-CFR Cluj) a jucat în prima repriză, l-a avut căpitan pe Szoboszlai, care a devenit, la 23 de ani, cel mai tânăr căpitan de la EURO.

Germania a surclasat Scoția cu 5-1 în celălalt meci al grupei, jucat ieri seara, la data de 14 iunie. 

Citiți și: Astăzi începe Campionatul European de Fotbal: 24 de echipe, printre care și România, luptă pentru titlul de campioană a Europei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
29,96
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău