EURO 2024 | Anglia se califică cu emoții în sferturile de finală, Spania surclasează Georgia

  • 01 Iulie 09:18
EURO 2024 | Anglia se califică cu emoții în sferturile de finală, Spania surclasează Georgia

Selecționata Angliei s-a calificat cu emoții în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, printr-o victorie cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), după prelungiri, cu Slovacia, duminică seara, pe Arena AufSchalke din Gelsenkirchen.

Vicecampioana europeană a evitat în ultimul moment eliminarea, după două sclipiri într-un meci modest. Ivan Schranz (25) a deschis scorul pentru slovaci, dar Jude Bellingham a egalat in extremis (90+5) și a trimis meciul în prelungiri, unde Harry Kane (91) a semnat golul victoriei.

Anglia, care va juca în sferturi contra Elveției, rămâne fără înfrângere în fața Slovaciei, cu șase victorii și un egal. La EURO 2016, în grupă, meciul direct s-a încheiat nedecis, 0-0.

De remarcat că șapte din ultimele zece meciuri ale Angliei în fazele eliminatorii ale EURO au avut nevoie de prelungiri, iar cinci de lovituri de departajare.

Doar o repriză a rezistat curajoasa echipă a Georgiei în fața principalei favorite la titlu, Spania desprinzându-se după pauză și câștigând clar prin golurile marcate de Rodri (39), Fabian Ruiz (51), Nico Williams (75), Dani Olmo (83). Georgia rămâne cu consolarea că a deschis scorul prin autogolul lui Robin Le Normand (18).

Jocul a fost într-o singură direcție, Spania încheind cu o posesie de 73%, dar care în prima parte a meciului a atins chiar 85%.

Spania va juca în sferturile de finală contra echipei gazdă, Germania, o veritabilă finală a competiției.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Wed
24
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău