EURO 2020 | Selecționerul danez lasă la latitudinea jucătorilor dacă vor să evolueze sau nu contra Belgiei

  • 15 Iunie 2021 17:29
EURO 2020 | Selecționerul danez lasă la latitudinea jucătorilor dacă vor să evolueze sau nu contra Belgiei

Selecționerul naționalei daneze de fotbal, Kasper Hjulmand, lasă la latitudinea jucătorilor săi să decidă dacă vor sau nu să evolueze în următorul meci de la EURO 2020, contra Belgiei, după incidentul cu Christian Eriksen, scrie site-ul rtbf.be.

"Este prea devreme pentru a spune dacă fiecare jucător va fi pregătit mental să joace în meciul de joi. Nu va fi nimic grav dacă unii dintre ei vor spune că nu pot juca pentru că nu sunt încă apți din punct de vedere emoțional'', a spus selecționerul într-o conferință de presă.

Cu toate acestea, Kasper Hjulmand este încrezător pentru partida următoare, mai ales că există vești bune în ceea ce-l privește pe Eriksen.

"Ultimele 24 de ore au fost bune pentru echipă. Știm că Eriksen se descurcă bine. Ne-am întors pe terenul de antrenament, jucătorii au fost din nou zâmbitori", a spus el.

Mijlocașul danez Christian Eriksen, victima unui stop cardiac în cursul meciului cu Finlanda, a anunțat că se simte ''bine, în ciuda circumstanțelor", într-un mesaj postat marți pe contul său de Instagram, în care i-a îndemnat totodată pe colegii săi să "joace pentru toată Danemarca" în meciurile următoare de la EURO 2020 la fotbal.

"Trebuie să fac examene suplimentare la spital, însă mă simt bine", a scris jucătorul lui Inter Milano, sub o fotografie în care apare zâmbind, pe patul său de spital.

"Acum vreau să-i susțin pe băieții din echipa Danemarcei pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca", a adăugat fotbalistul în vârstă de 29 ani, care le-a mulțumit fanilor săi pentru toate mesajele de susținere.

Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, disputat sâmbătă la Copenhaga, iar medicii au anunțat că a suferit un stop cardiac. Jucătorul a fost resuscitat pe teren, înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză.

Danezii s-au înclinat la limită în fața Finlandei (scor 0-1), în cadrul Grupei B a EURO 2020, după ce meciul a fost reluat la circa două ore de la incidentul respectiv.

Danemarca urmează să joace joi, la Copenhaga, în compania Belgiei, liderul grupei, urmând să dispute apoi ultimul meci din grupă luni, împotriva Rusiei, tot în capitala daneză.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău