EURO 2020 | Patru persoane arestate pentru insulte rasiste aduse unor jucători englezi

  • 15 Iulie 2021 16:19
EURO 2020 | Patru persoane arestate pentru insulte rasiste aduse unor jucători englezi

Patru persoane au fost arestate pentru insulte rasiste aduse pe rețelele de socializare unor fotbaliști ai naționalei Angliei după finala EURO 2020, a anunțat joi poliția britanică, citată de Reuters.

O echipă de specialiști analizează comentariile ofensatoare primite de trei jucători de culoare, Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka, pe Facebook, Instagram și Twitter, a indicat poliția. Cei trei fotbaliști au ratat la loviturile de departajare în finala pierdută în fața Italiei pe stadionul londonez Wembley.

Aceste abuzuri au fost condamnate pe scară largă, iar guvernul britanic a promis că va acționa împotriva rețelelor de socializare dacă acestea nu vor îndepărta mai rapid materialele ofensatoare.

"Colaborăm îndeaproape cu platformele de socializare, care furnizează datele de care avem nevoie pentru ca anchetele să avanseze", a declarat un responsabil al poliției, Mark Roberts.

"Dacă vă identificăm că sunteți în spatele acestei infracțiuni, vă vom urmări și veți face față consecințelor grave ale faptelor voastre rușinoase", a adăugat el.

Poliția a precizat că patru persoane au fost arestate până acum.

Fotbaliștii echipei Angliei au evidențiat problema rasismului îngenunchind în timpul meciurilor, un gest de protest care a fost huiduit de unii fani.

Premierul britanic Boris Johnson a promis că va lua măsuri pentru a lupta împotriva abuzurilor rasiste în mediul online, dar și alți miniștri au fost acuzați de ipocrizie fiindcă nu i-au condamnat pe cei care i-au huiduit pe jucători la începutul turneului.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău