EURO 2020 | Olanda a învins Austria (2-0) și s-a calificat în optimi

  • 18 Iunie 2021 09:13
EURO 2020 | Olanda a învins Austria (2-0) și s-a calificat în optimi

Selecționata de fotbal a Olandei s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020, după ce a învins formația Austriei cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Johan Cruijff ArenA din Amsterdam, în Grupa C.

Echipa Olandei a făcut un nou meci bun, s-a impus prin golurile marcate de Memphis Depay (11 - penalty) și Denzel Dumfries (67), și-a asigurat calificarea în optimile de finală, dar și câștigarea grupei, indiferent de rezultatul meciului cu Macedonia de Nord.

Batavii au primit penalty în urma unui atac neglijent al lui Alaba la Dumfries, noul jucător al lui Real Madrid călcându-l pe olandez în colțul careului, iar arbitrul, după consultarea imaginilor video a dictat lovitură de pedeapsă, fructificată de Memphis Depay.

Depay a fost implicat în 49 de goluri în cele 66 de selecții la naționala Olandei, 26 de goluri și 22 de pase decisive, cu 21 mai multe decât oricare alt jucător de la debutul său pentru Oranje, în octombrie 2013.

Fostul atacant al lui Olympique Lyon a avut o șansă de a realiza dubla, dar a trimis în plasa laterală (24).

Lateralii olandezi s-au aventurat mai rar în atac față de meciul cu Ucraina, astfel că meciul a avut o notă de echilibru și mai puține faze ofensive.

Austriecii au încercat să se apropie de poarta lui Stekelenburg, însă șutul lui Baumgartner (28) din afara careului a fost blocat de fundașul de Ligt, iar Hinteregger (35) a tras de la 22 de metri, dar peste poartă.

Depay (40) a ratat incredibil din 6 metri, după o minge așezată foarte bine de Weghorst, iar Ulmer a respins salvator din fața porții la mingea trimisă de Wijnaldum (41).

După pauză, Austria a construit mai mult, însă nu a creat decât rareori pericol real la poarta ''veteranului'' Stekelenburg.

Tot ''portocala mecanică'' a fost aproape de gol, în min. 61, la un corner executat de Depay, Weghorst a recentrat, iar de Vrij a reluat din apropiere, însă Bachmann a avut un reflex de senzație.

Olanda și-a dublat avantajul în min. 67, când Mallen, abia intrat, a fost lansat de la centrul terenului de Depay, i-a pasat lui Dumfries, care a marcat simplu.

Până la final, Olanda nu a reușit să mai aibă faze clare de gol, dar Austria a creat pericol la poarta adversă în trei rânduri. Kalajdzic (71) a reluat spre poartă, mingea a fost deviată și de Dragovic, dar s-a scurs pe lângă bară. Alaba a șutat violent de la distanță, iar mingea a trecut razant pe lângă bară (81). Ultima oportunitate s-a consumat în min. 84, când Onisiwo a trimis cu capul de la 7 metri, la mingea trimisă în adâncime de Kalajdzic, dar portarul batav a fost la post.

În ultima etapă, pe 21 iunie, Olanda va primi vizita Macedoniei de Nord, în timp ce Austria va reveni la București pentru derby-ul cu Ucraina. Austria e nevoită să câștige pentru a fi sigură de calificarea în optimi, în timp ce ucrainenii pot merge mai departe și cu un egal, având avantajul numărului mai mare de goluri.

Olanda - Austria 2-0 (1-0)
Au marcat:
 Memphis Depay (11 - penalty), Denzel Dumfries (67).
Amsterdam, Johan Cruijff ArenA
EURO 2020 - Grupa C

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău