EURO 2020 | Debutanta Finlanda a învins cu 1-0 Danemarca

  • 13 Iunie 2021 09:20
EURO 2020 | Debutanta Finlanda a învins cu 1-0 Danemarca

Echipa Finlandei, debutantă la un turneu final, a reușit să învingă echipa Danemarcei cu scorul de 1-0 (0-0), sâmbătă seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, într-un meci din Grupa B a turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020.

Finlanda a produs prima surpriză de la EURO 2020, însă într-un meci cu o desfășurare specială, în care prestația danezilor în repriza secundă a fost influențată de momentul dramatic prin care a trecut mijlocașul Christian Eriksen, echipa antrenată de Kasper Hjulmand ratând și un penalty.

Golul Finlandei a fost înscris de Joel Pohjanpalo (60), la singurul șut pe poartă al echipei sale.

Danezii au controlat jocul de la un capăt la altul, dar au fost lipsiți de inspirație în fața porții. Portarul Hradecky s-a opus la șutul lui Wind din marginea careului (7), apoi a respins mingea trimisă cu capul de Hoejbjerg (15), a fost la post la șutul lui Eriksen (18), iar Delaney (22) și Braithwaite (40) au fost impreciși.

Jocul a fost destul de fragmentat, cu accidentări suferite de finlandezi în prima parte, Pukki, Uronen sau O'Shaughnessy, iar în min. 43, Eriksen s-a prăbușit pe teren inconștient, fără a fi atins de cineva. Mijlocașul echipei Inter Milano a avut nevoie de resuscitare și meciul a fost întrerupt mai multe zeci de minute.

La reluare, Danemarca a continuat să controleze jocul, jucătorii pregătiți de Hjulmand au părut apăsați de întâmplarea prin care a trecut Eriksen. În aceste condiții, Jensen a avut o șansă, dar șutul său a trecut peste poartă (52).

Finlanda, care nu a șutat nici măcar la poartă în prima oră de joc, a reușit să marcheze în min. 60, când Joel Pohjanpalo reia cu capul de lângă Christensen, la centrarea lui Uronen.

Gazdele au luat cu asalt poarta finlandeză, dar Wass (70) a șutat peste poartă de la 16 metri.

Danezii au primit penalty în min. 73, când Poulsen a fost faultat de Arajuuri, dar Pierre-Emile Hoejbjerg a executat foarte slab și Hradecky a apărat (74).

Danemarca a mai creat pericol în câteva situații, dar apărarea oaspeților a absorbit bine presiunea, cea mai notabilă oportunitate venind în min. 81, când Uronen l-a blocat in extremis pe Olsen în 6 metri.

Singurele meciuri oficiale de până acum între Danemarca și Finlanda au fost câștigate de danezi cu 1-0, în preliminariile EURO 1988.

Danezii pierduseră doar unul din ultimele lor 22 de partide cu Finlanda (15 victorii, 6 egaluri), eșecul venind în 2000, într-un meci amical disputat în Spania (1-2).

În etapa a a doua a grupei, Finlanda va întâlni Rusia pe 16 iunie, la Sankt Petersburg, iar Danemarca va înfrunta Belgia în data de 17 iunie, la Copenhaga.

Danemarca - Finlanda 0-1 (0-0)
A marcat: Joel Pohjanpalo (60).
Pierre-Emile Hoejbjerg (Danemarca) a ratat un penalty în min. 74 (a apărat Lukas Hradecky).
Copenhaga, Stadion Parken
EURO 2020 - Grupa B

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău