EURO 2020 | Campioana mondială Franța a debutat cu o victorie în fața Germaniei (1-0)

  • 16 Iunie 2021 08:28
EURO 2020 | Campioana mondială Franța a debutat cu o victorie în fața Germaniei (1-0)

Campioana mondială Franța a învins echipa de fotbal a Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), marți seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020, transmite Agerpres.

Franța a câștigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20).

''Les Bleus'', finaliștii ediției trecute a Campionatului European, au început mai bine și au reușit să deschidă scorul, dar apoi ai preferat să se retragă într-o defensivă beton și să accepte dominarea teritorială a echipei antrenate de Joachim Loew, acționând apoi doar pe contre, în special prin Mbappe.

Franța a avut o primă oportunitate, însă Pogba a trimis cu capul peste poartă din 6 metri, după un corner Griezmann (16). Un minut mai târziu, Mbappe a tras din partea stângă, dar Neuer a respins. Echipa antrenată de Didier Deschamps a deschis scorul în min. 20, când Hummels a trimis nefericit în propria poartă centrarea în forță a lui Lucas Hernandez.

Hummels marcase golul victoriei pentru Mannschaft în sferturile Cupei Mondiale din 2014, chiar contra Franței.

Germania, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, a pus stăpânire pe joc, dar defensiva adversă, condusă de Varane, a absorbit foarte bine atacurile în valuri. În aceste condiții, echipa lui Loew nu și-a creat decât două ocazii de gol în prima repriză, prin Muller (22), care a trimis cu capul pe lângă poartă la centrarea lui Gosens, și Gundogan (48) care a reluat alături după o minge întoarsă de Gnabry.

Scenariul a fost similar și după pauză, cu Germania în ofensivă disperată, în fața unei echipe conduse de ''turnurile'' Varane și Pogba.

Oaspeții au scăpat pe contraatac în min. 52, prin Rabiot, care a pătruns pe stânga și a șutat în bară.

Gnabry a fost apoi în prim plan de două ori, dar în min. 54 a ratat o mare șansă de egalare, trimițând din voleu, cu pământul, peste poartă, la centrarea lui Gosens, iar apoi a fost blocat de Lloris la 6 metri (57).

Dominarea germană a fost evidențiată și de faptul că portarul Manuel Neuer, la selecția sa cu numărul 101, a ajuns în min. 64 să dea o pasă unui coechipier chiar din jumătatea franceză de teren.

Germania a continuat să aibă posesia, dar a rămas neinspirată în zona careului, chiar și după cele cinci schimbări ofensive făcute de Loew. Mai mult, Germania s-a expus câtorva contraatacuri foarte periculoase, Mbappe și Benzema au marcat după astfel de contre, dar ambele goluri au fost anulate pentru poziții de ofsaid. Mbappe a mai avut o șansă să tranșeze disputa înainte de final, dar a fost deposedat in extremis de Hummels în situație de singur cu portarul (78).

Franța nu a pierdut niciun meci de deschidere la un turneu final EURO (șase victorii, trei egaluri), confirmând că este una dintre favoritele la ediția din acest an. De partea cealaltă, Germania a arătat că mai mulți dintre jucătorii săi de bază nu sunt în formă și îi va fi greu să avanseze în fazele finale ale competiției. Germania a pierdut în premieră meciul său de debut la un EURO.

Pogba a fost desemnat cel mai bun om al meciului.

Portugalia, campioana europeană en titre, a dispus de Ungaria cu 3-0, în celălalt joc din ''grupa morții'', fiind lider provizoriu.

În etapa a doua, pe 19 iunie, vor avea loc partidele Ungaria - Franța (Budapesta) și Germania - Portugalia (Munchen).

Franța - Germania 1-0 (1-0)
A marcat: Mats Hummels (20, autogol).
Munchen, Fussball Arena
EURO 2020 - Grupa F

Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău