EURO 2020 - Boris Johnson îndeamnă suporterii să susțină echipa Angliei, fără să condamne huiduielile

  • 08 Iunie 2021 10:05
EURO 2020 - Boris Johnson îndeamnă suporterii să susțină echipa Angliei, fără să condamne huiduielile

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut fanilor selecționatei de fotbal Angliei să-și susțină favoriții în timpul EURO 2020, fără a condamna însă huiduielile îndreptate împotriva jucătorilor care au îngenunchiat înaintea meciurilor de pregătire pentru competiția care va debuta vineri, informează AFP, scrie AGERPRES.

O parte a publicului i-a huiduit pe fotbaliștii care au pus un genunchi pe pământ, într-un gest care simbolizează lupta împotriva rasismului, înaintea partidelor amicale câștigate de Anglia împotriva Austriei și României, săptămâna trecută.

"Prim-ministrul susține echipa de fotbal a Angliei și îi urează succes, dorind ca întreaga țară să o susțină în acest efort pe parcursul turneului", a declarat luni un purtător de cuvânt al lui Boris Johnson.

După ce a îndemnat fanii să fie "respectuoși", acesta a adăugat că, în ceea ce privește îngenuncherea, premierul se focalizează "mai mult asupra acțiunilor decât a gesturilor".

Selecționerul englez Gareth Southgate, a declarat că echipa sa este "mai hotărâtă ca niciodată" să continue se îngenuncheze în timpul EURO 2020, pentru a promova lupta împotriva nedreptății rasiale.

"Credem că este ceea ce trebuie făcut, așa că vom continua să o facem", a declarat atacantul Marcus Rashford, care a purtat în premieră banderola de căpitan al selecționatei Angliei la meciul cu România (1-0), disputat duminică seara.

La rândul său, deputatul conservator Lee Anderson a spus că nu va urmări meciurile Angliei în timpul turneului, din cauza acestei luări de poziție, în timp ce colegul său Brendan Clarke-Smith a afirmat că fanii, care doresc să vadă un meci, s-au "săturat să li se facă morală".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău