EURO 2020. Austria a învins Ucraina și se califică în premieră în optimi la un campionat european

  • 22 Iunie 2021 09:33
EURO 2020. Austria a învins Ucraina și se califică în premieră în optimi la un campionat european

Austria a învins Ucraina luni seară, pe Arena Națională din București, în ultimul său meci din grupe la EURO 2020, și s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui campionat european de fotbal, transmite digisport.ro.

Austria s-a impus la limită în fața Ucrainei, cu 1 la 0, prin golul lui Christoph Baumgartner din minutul 21, încheind grupa C pe locul al doilea, dar victoria îi asigură calificarea în optimi.

Potrivit UEFA, Baumgartner (21 ani) este cel mai tânăr jucător care a marcat la EURO 2020 până acum.

Arena Națională a fost luată cu asalt de suporterii Ucrainei, care au venit să urmărească partida într-un număr mult mai mare decât fanii Austriei. Înainte de meci, suporterii ambelor echipe și-au încurajat favoriții, fără incidente, în Centrul Vechi.

Austria a dominat jocul aproape în întregime. A avut 19 ocazii de gol, în timp ce ucrainienii au avut doar cinci șanse, scrie digisport.ro.

Meciul de la București a fost primul în care echipa lui Șevcenko nu a marcat după opt partide consecutive, remarcă Agerpres.

Austria va juca în optimile de finală cu câștigătoarea Grupei A, Italia, pe 26 iunie, la Londra.

În clasamentul final al grupei C, Olanda a ocupat primul loc, cu 9 puncte, urmată de Austria, 6 puncte, Ucraina, 3 puncte, Macedonia de Nord, 0 puncte. Ucraina are șanse mici de a se califica în optimile de finală de pe locul al treilea.

Naționala de fotbal a Olandei a învins, luni seară, selecționata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-0 (1-0), pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam, în ultimul său meci din Grupa C a turneului final EURO 2020.

În optimi, Olanda va întâlni o echipă clasată pe locul al treilea într-un din Grupele D, E sau F.

Arena Națională din București a găzduit trei dintre meciurile grupei C la EURO 2020.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău