Euro 2016: Guvernul francez A INTERZIS băuturile alcoolice în apropierea stadioanelor

  • 13 Iunie 2016 12:05
Euro 2016: Guvernul francez A INTERZIS băuturile alcoolice în apropierea stadioanelor

Guvernul francez a decis duminică, 12 inie, să interzică vânzarea de băuturi alcoolice în jurul stadioanelor cu risc, iar măsura vine după valul de violențe dintre suporteri, din ultimele zile, când 31 de suporteri au fost răniți la Marsilia, însă incidente au avut loc și la Nisa.Ediția aceasta a Campionatului European se confruntă cu un val de violențe fără precedent.…

Guvernul francez a decis duminică, 12 inie, să interzică vânzarea de băuturi alcoolice în jurul stadioanelor cu risc, iar măsura vine după valul de violențe dintre suporteri, din ultimele zile, când 31 de suporteri au fost răniți la Marsilia, însă incidente au avut loc și la Nisa.

Ediția aceasta a Campionatului European se confruntă cu un val de violențe fără precedent. Cele mai grave conflicte au fost între ultrașii ruși și englezi, înainte și după meciul disputat pe Stade Velodrome din Marsilia. Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au fost agresate de huliganii englezi sau ruși.

Mai îngrijorător este că forțele de ordine franceze par depășite de evenimente. În acest context, guvernul francez a decis să treacă la acțiune. Potrivit Sky Sport, comercializarea băuturilor alcoolice în preajma stadioanelor cu risc va fi interzisă. Autoritățile franceze speră că astfel intensitatea conflictelor va fi diminuată.

31 de suporteri au fost răniți, iar unul se află în stare gravă, în urma confruntărilor violente de pe străzile din Marsilia, înaintea meciului Anglia-Rusia, de la Euro 2016.

UEFA a anunțat că a deschis o procedură disciplinară și anchetează evenimentele de la Anglia - Rusia în vederea luării măsurilor care se impun.

Sursa: Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău