EURO 2016: Franța s-a calificat în sferturi, după 2-1 împotriva Irlandei

  • 26 Iunie 2016 19:05
EURO 2016: Franța s-a calificat în sferturi, după 2-1 împotriva Irlandei

Naționala de fotbal a Franței, gazda EURO 2016, s-a calificat în sferturi de finală, după ce a trecut de Irlanda cu scorul de 2-1 (0-1), în meciul care s-a disputat duminică la Lyon în optimi de finală.

Irlanda a deschis scorul în minutul 2, prin penalty-ul lui Robbie Brady. Franța a revenit în actul secund, cu golurile lui Antoine Griezmann din minutele 57 și 61, scrie Agerpres.

Franța va întâlni în sferturi învingătoarea din meciul Anglia — Islanda.

Meciul de la Lyon a început catastrofal pentru Franța: Rami a alunecat în propriul careu, Pogba a faultat, iar Brady a transformat penalty-ul.

Acest gol, înscris după 120 de secunde, vine pe locul 2 pe lista celor mai rapide din istoria competiției, după reușita rusului Dmitri Kiricenko, la EURO 2004, împotriva Greciei.

Franța a atacat susținut și, chiar dacă a fost crispată și lipsită de inspirație, fost periculoasă la loviturile de cap ale lui Griezmann (minutele 8 și 18) sau la lovitura liberă a lui Pogba (24).

Bine organizați în apărare, irlandezii s-au remarcat și în atac în minutul 21, la voleul apărat de Lloris, sau în minutul 41, la lovitura de cap a lui Murphy.

În primul minut de prelungire al primei reprize, fundașii irlandezi au blocat șuturile lui Payet și Griezmann.

Franța a început în forță repriza a doua, Koscielny fiind periculos la lovitura liberă executată de Payet (48). Patru minute mai târziu, Irlanda a fost aproape să dea lovitura, dar Lloris a intervenit.
Presiunea în careul irlandezilor a crescut și, după ocaziile lui Payet și Matuidi, pentru a folosi un clișeu, golul plutea în aer.

Egalarea a venit în minutul 57, la o nouă lovitură de cap a lui Griezmann, după centrarea de pe dreapta a lui Sagna.

Patru minute mai târziu, Giroud, din postura de pivot, l-a servit cu capul pe Griezmann, care, nemarcat, și-a trecut în cont dubla.

În minutul 65. Irlanda nu a reușit să profite de eroarea lui Rami, veriga slabă din apărarea gazdelor.

În minutul 66, Griezmann, găsit tot de Giroud, a fost faultat la marginea careului de Duffy, care a văzut cartonașul roșu.

Gignac, introdus în minutul 73, a ratat ocazii mari în minutele 76 și 77, ultima oară mingea lovind bara. A fost a șasea bară pentru "les Bleus" la acest turneu final. Tot Gignac a fost la un pas de gol în minutele 86 și 87.

Franța, după o repriză a doua mult mai bună, s-a impus pe merit, în fața unui adversar curajos, dar limitat.

Portarul Hugo Lloris a purtat cu această ocazie pentru a 55-a oară banderola de căpitan al naționalei Franței, depășind recordul deținut de actualul selecționer al echipei, Didier Deschamps.

Griezmann este unul din golgheterii competiției, cu trei reușite.

În sferturi de finală, Franța nu va conta pe Kante și Rami, pentru cumul de cartonașe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
16
Wed
16
Thu
17
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău