Eugeniu Rusu: Scopul acestui concurs este de a promova bunele practici în domeniul businessului local, de a familiariza consumatorii cu cele mai noi mărci de pe piața autohtonă

  • 16 Februarie 2023 12:43
Eugeniu Rusu: Scopul acestui concurs este de a promova bunele practici în domeniul businessului local, de a familiariza consumatorii cu cele mai noi mărci de pe piața autohtonă

Camera de Comerț și Industrie a Rep. Moldova invită producătorii autohtoni să participe la cele mai importante concursuri ale businessului moldovenesc: „Marca comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității produselor și serviciilor”. Potrivit organizatorilor, cele mai prestigioase mărci din Rep. Moldova vor fi premiate în funcție de principiile de marketing aplicate în rândul consumatorilor, transmite Radio Chișinău.

Expoziția „Fabricat în Moldova” a adus parteneriate cu Camere de Comerț și Industrie din România, ceea ce va permite prezența producătorilor autohtoni la mai multe expoziții peste Prut, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie din Rep. Moldova, Sergiu Harea.

Mărcile autohtone au fost remarcate de delegațiile din cele 12 țări prezente în cadrul expoziției, fapt ce a adus mai multă valoare produselor autohtone, a subliniat Sergiu Harea:

„Care est noutatea acestui an: o marcă comercială nouă care ține de promovarea locurilor de muncă  prietenoase familiei. La fel, cel de-al doilea premiu, în cadrul acestui concurs, ține de Mercurul de Aur pentru nominalizarea INTER – Liderul anului, reputație și încredere, export, și IMM-ul favorit al anului”,  a subliniat Sergiu Harea.

Scopul concursurilor este promovarea mărcilor autohtone, a spus directorul AGEPI, Eugeniu Rusu:

„Scopul acestui concurs este de a promova bunele practici în domeniul businessului local, de a familiariza consumatorii cu cele mai noi mărci de pe piața autohtonă, și de a remarca cele mai competitive întreprinderi din țara noastră. Încurajez agenții economici care au o marcă comercială înregistrată și valabilă pe teritoriul Rep. Moldova, să participe la concursul Marca Comercială a Anului, care va oferi promovare și ocazia de a se evidenția în fața unei audiențe mai largi”, a spus directorul AGEPI, Eugeniu Rusu.

Noutatea adusă la ediția din acest an este includerea în concurs a Societăților pe Acțiuni, a spus ofițerul Centrului Național Anticorupție, Natalia Cheptea:

„Dacă până în prezent participau exponenții businessului mare și mijlociu, anul acesta am extins categoria celor care vor să participe, și anume pentru întreprinderile municipale, inclusiv societățile pe acțiuni care dețin capital de sta în aceste companii. Astfel, încât aceste entități sun entități publice prevăzute în legea integrității ca fiind acele entități care trebuie să asigure măsurile de integritate”,  a spus ofițerul Centrului Național Anticorupție, Natalia Cheptea.

Rezultatele concursului vor fi anunțate în iunie, anul acesta, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău