Eugen Tomac: Susținerea pentru viitorul guvern al României este condiționată de înființarea unui minister pentru Relația cu R.Moldova

  • 23 Septembrie 2019 12:09
Eugen Tomac: Susținerea pentru viitorul guvern al României este condiționată de înființarea unui minister pentru Relația cu R.Moldova

Președintele Partidului Mișcarea Populară din România, Eugen Tomac, a declarat luni că toți senatorii și deputații PMP au semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernului de la București, el precizând că susținerea pentru viitorul guvern este condiționată de înființarea unui minister pentru Relația cu Republica Moldova.

"Am discutat și cu domnul președinte Orban (PNL - n.r.) și cu ceilalți lideri de partid, legat de moțiune. Moțiunea intră în linie dreaptă. Toți parlamentarii, senatorii și deputații PMP, au semnat moțiunea, susținem că este momentul potrivit ca România să aibă un nou guvern, un nou prim-ministru, fie el și pentru un an de zile doar, într-un guvern provizoriu până la alegerile generale care vor avea loc anul viitor, alegerile parlamentare, iar condiția ca PMP să participe la o eventuală majoritate guvernamentală, într-un eventual Cabinet, este ca statul român în acord cu Rezoluția adoptată de Parlamentul European (Rezoluția PE din 19 septembrie 2019 referitoare la importanța memoriei istorice europene pentru viitorul Europei - n.r.) să aibă curajul să înființeze un minister pentru Relația cu Republica Moldova. Credem că avem suficientă expertiză și ne dorim ca guvernele viitoare ale României să nu mai aibă rețineri în a aborda cu mai mult curaj această chestiune ce ține de interesul național al României", a precizat Eugen Tomac, într-o conferință de presă, la sediul PMP.

El a reiterat că PMP va susține "orice guvern", fie făcând parte din el, fie prin sprijin parlamentar, însă condiția este aceea a înființării Ministerului pentru Relația cu Republica Moldova.

''Vorbim de relația statului român cu 4 milioane de români, parte dintre ei deznaționalizați, dar există toate premisele și există precedent și în Europa și nu numai prin care se creează asemenea structuri la nivel guvernamental care urmăresc implementarea unor politici de apropiere a celui de-al doilea stat românesc de România", a subliniat Tomac. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău