Eugen Tomac: Subiectul spațiului audiovizual comun Republica Moldova - România trebuie să fie în topul obiectivelor celor două state

  • 15 Octombrie 2021 15:59
Eugen Tomac: Subiectul spațiului audiovizual comun Republica Moldova - România trebuie să fie în topul obiectivelor celor două state

„Am discutat la cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu premierul Natalia Gavrilița ca subiectul spațiului audiovizual comun Republica Moldova - România să fie în topul obiectivelor celor două state. Mă bucură că cei doi oficiali, dar și colegii mei, au dat asigurări că există deschidere pentru a avansa pe acest subiect”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

„Este nevoie de modificări legislative destul de precise pentru a permite instituțiilor media din România să fie mult mai prezente pe piața media din Republica Moldova și, de ce nu, instituțiilor care fac performanță în Republica Moldova, entități radio sau televiziuni, să aibă acces pe piața media din România”, a spus europarlamentarul.


Potrivit lui Eugen Tomac, dacă acest lucru va fi realizat, toată lumea va avea de câștigat.

„Instrumentele media au această menire, de a ține opinia publică informată și de a oferi produse de diferite categorii, inclusiv emisiuni culturale, sport, etc. Ducem lipsă de această comunicare și eu m-am angajat să fiu extrem de implicat în acest proces. Personal voi susține și voi lucra cu autoritățile de la Chișinău și București ca acest subiect să nu rămână la nivel de restanțe. Este un moment prielnic”, a spus Eugen Tomac.

La rândul lui, europarlamentarul Rareș Bogdan a precizat în cadrul emisiunii că un spațiu audiovizual comun reprezintă o șansă importantă.

„Sper ca televiziunile din România, presa scrisă și online să înțeleagă momentul, să înțeleagă oportunitatea că scopul este de a informa. Aici este o chestiune aparte. Sufletul românesc din Republica Moldova are o sensibilitate specială spre zona culturală, spirituală, mai mult decât în România. Aceste lucruri trebuie exploatate”, a spus Rareș Bogdan, care a mai menționat că presa din România poate să folosească latura spirituală a românilor din Republica Moldova.

Potrivit eurodeputatului, nu poți construi o țară cu lipsă de educație și fără valori.

„Sunt importante mașinile, drumurile, deschiderile din punct de vedere IT, dar nu trebuie uitată partea spirituală care înnobilează aceste lucruri”, a spus Rareș Bogdan.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău